Az egyesület kezelésében lévő vízterületek

– Kurca-főcsatorna (a berki zsiliptől a Ludaséri csatornáig) régi víztérkód:001184
Új víztérkód: 06-0038-1-1
– Kórógy-csatorna (a Kurcától a 45. sz. útig) régi víztérkód:001188
Új víztérkód: 06-0042-1-1
– Kórógy-tó régi víztérkód:001187
Új víztérkód: 06-0041-1-5

Egyesületi vizek horgászrendje

Kórógy-tó /Víztérkód: 06-0041-1-5/

Az egyesület belső kezelésű vízterülete. Ezen a vízen csak a szegvári Horgász Egyesület tagjai horgászhatnak. A tavon az éjszakai horgászat tilos! Foglalt hely nincs. Tilos a csónak használat és a mólóépítés. Egy horgász naponta 2 db (hetente 6 db) méretkorlátozás alá eső nemes halat foghat. A tópartra gépkocsival behajtani és ott parkolni szigorúan TILOS!

Kórógy-csatorna /Víztérkód: 06-0042-1-1/ és a Kurca-főcsatorna /Víztérkód: 06-0038-1-1/ szakaszára vonatkozó horgászrend

A fenti vízszakaszokra az országos horgászrend az állami és a Szegvári Horgász Egyesület rendelkezései érvényesek. Ezekre a vizekre az egyesületi tagokon kívül más egyesület tagjai is válthatnak napi jegyet a közgyűlés által meghatározott összegért. Az egyesületi vizekre vízbe helyezett csónakot a tulajdonos köteles az egyesületnek bejelenteni és az ott kapott számot a csónakján jól láthatóan feltüntetni. Gumicsónak használata tilos! Csónakból horgászni a parton horgászók zavarása nélkül szabad és a horgászat befejeztével a letűző karókat kötelező kiszedni a vízből. A vízterületen (kivéve az egyesületi ellenőrző motorcsónakot) motorcsónak ill. elektromos csónakmotor használata tilos! Ezeken a vizeken nincs foglalt hely, de a gondosan ápolt horgászhelyek tiszteletben tartása horgásztársi (emberi) kötelesség. Móló ill.stég építése tilos! Minden horgász kötelessége a vízterületek védelme a vízszennyeződés, halpusztulás azonnali jelentése, valamint a vízpart védelme horgászhelyek tisztán tartása.

Szemetes helyen horgászni tilos, a horgász helyet tisztán kell elhagyni. A csónakokat november 30-tól március 15-ig ki kell venni a vízből! A méretkorlátozás alá eső halat a megfogás után azonnal be kell írni a fogási naplóba! Behordásos horgászat illetve etetőhajó használata tilos!

Az állami rendelkezésektől eltérő a Szegvári Horgász Egyesület vízterületein érvényes rendelkezések:

1. A fogassüllő legkisebb megtartható mérete 40 cm.

2. Az amur legkisebb megtartható mérete 50 cm naponta 2 db tartható meg.

3. Idegenhonos halfajból 10 kg, kivéve az ezüstkárászt, melyből 5 kg tartható meg naponta.

4. A 60 cm-nél nagyobb pontyot vissza kell helyezni a vízbe.

5. Ragadozó halból max. 20 db tartható meg éves szinten.

6. Az a horgász aki az adott évben 30 db-pontyot regisztrált a fogási naplóban köteles új területi jegyet váltani.

7. Ifjúsági horgász egy bottal, bármilyen horgászkészséggel horgászhat.

8. Gyermek horgász csak 1 db 4 m-nél rövidebb úszóval felszerelt spicc bottal horgászhat.

9. Tilos a pergetés minden formája november 1-től március 15-ig. Ebben az időszakban pergető felszereléssel a vízparton tartózkodni is tilos.

HALŐRÖK ELÉRHETŐSÉGEI


Tóth Péter
Telefon: (30)359-2589